Balázs Artner presents...

slogan
hero guy

Mission

  • Ha úgy érzed nem megy...
  • Ha azt mondták nincs nyelvérzéked...
  • Ha szenvedsz a kiejtéssel...
  • Ha jön a nyelvvizsga és úgy érzed nem vagy kész...
  • Ha Te is utálod a nyelvtant...
  • Ha szinkron nélkül is szeretnéd megérteni a filmeket...

...akkor feltétlen nézz körül!

nyíl

Bemutatkozás

Írta: Publikálva: 2012-09-25

English version

 

Kedves Látogató!

Ez a honlap ahhoz nyújt segítséget, hogy megtanulj angolul.

Ehhez kétféle megoldást kínálok:

Ha tanári segítségre van szükséged, nézd meg az órarendet, és keress egy neked megfelelő időpontot, aztán olvasd el a tudnivalókat, és ha egyetértesz velük, fogadd el az ott leírtakat! Ezután már tudsz órára jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével. (Egyelőre ez a funkció nem aktív, az új honlapról lesz majd elérhető)

A fentiek után, az általad megadott kapcsolatok egyikén megkereslek, hogy megbeszéljünk egy próbaóra időpontot, és tisztázzunk mindent részletet. Mivel ekkorra már túl vagy a tudnivalók elolvasásán, a próbaórán már nem ezek ismertetésével telik az idő, hanem közvetlenül az igényeidre tudunk összpontosítani.

Ha önálló tanuláshoz keresel segítséget, abban is tudok segíteni. Az ingyenes próbaórát ilyenkor is igénybe tudod venni, még úgy is, hogy utána önállóan folytatod a tanulmányaidat. Ez esetben tanácsokkal látlak el, és megbeszéljük, hogy igényelsz-e tanári ellenőrzést vagy számonkérést, illetve ennek módját és rendszerességét is.

A honlap többféle segédanyagot is tartalmaz, amelyek a jövőben bővülni is fognak, ezért érdemes rendszeresen visszalátogatni.

Az itt elhelyezett hivatkozások és tartalmak közvetlenül segíthetik a tanulmányaidat, és megadják azt a szabadságot, hogy az órákon kívül, ott és akkor gyakorolj, amikor NEKED a legmegfelelőbb.

Ha nem működő hivatkozást találsz, vagy a honlappal kapcsolatosan szeretnél megkeresni, kérlek, értesíts a artnerbalazs@batorangol.hu címen! Köszönöm!

Rólam röviden

A végzettségem szerint angoltanár, társadalomtudományi szakfordító, és ECL nyelvvizsgáztató vagyok. Nagyon sok cégnél tanítottam már, köztük magyar és multinacionális cégeknél is, és fordítottam a HVG és az Alexandra számára is.

A tanfolyamok nyelviskolás céges, és magánszervezésűek, tartalmukat tekintve pedig az általános angoltól a speciálisabb érdekeltségekig (üzleti, munkahelyi) terjednek. A szintek bejárják a skálát a kezdőtől a haladóig.

Nyelvvizsgára felkészítést EURO nyelvvizsga vagy érettségi esetében vállalok. ECL esetében szóbeli felkészülésben tudok segíteni.

Munkanapokon tartom az órákat, ezért igyekszem minden órát ezen az öt napon elhelyezni.

2002 óta élek Budapesten, az első néhány évben a 6. kerületben, 2010 februárja óta pedig a 16.-ban. Házas vagyok és van egy kislányom.

A többit majd az első találkozásunkkor. Egy idő után már angolul :)

 

Ahogyan tanítok…

Én szeretem a nyelvet gyakorlati kérdésként kezelni, nem pedig tantárgyként.

Szerintem a nyelv, legyen az bármelyik, nem csak egy tantárgy. A nyelv egy másik dimenzióba repít, sokkal összetettebb, mint az iskolai tantárgyak általában. Gondold csak át, hogy mi mindent kapsz azzal, ha elsajátítasz egy nyelvet! Hozzájutsz egy kultúra teljes nyelvi letétjéhez. A nyelvtanulás kulturális elmélyülést is jelent. Ebből adódik, hogy aki igazán jól akar érteni és beszélni egy idegen nyelvet, sokkal többet kell tudnia, mint a szavak és a nyelvtan összessége. Ha nem így lenne, elég lenne magunkkal vinnünk egy szótárt és egy nyelvtankönyvet bármely külföldi útra, és simán elboldogulnánk.

Úgy gondolom, hogy lehet egy tanár akármilyen jó, a munka nagy részét a hallgatónak kell elvégeznie, és nem is kell feltétlenül mindenhez egy tanár jelenléte. Más szóval, nem elég csak az órai munkára koncentrálni, mert nemcsak a tanárral eltöltött idő számít tanulásnak. Az otthoni tanulás nélkül végtelenül hosszúra nyúlhat a folyamat, ami magával hozza a csalódást, és a feladást. Ennek elkerülésében viszont elsődleges felelősség hárul a tanárra, ami különösen fontos olyankor, ha heti egy találkozásra kerül csak sor tanár és hallgató között. A rendszeresség alapkövetelmény.

Az órák során igyekszem változatos módszereket alkalmazni, hogy ne fulladjon unalomba és egyhangúságba a közös munka. A négy alapkészség fejlesztése különböző feladatokon keresztül valósulhat meg, és szeretem is ezek változatosságát kihasználni a tanfolyamokon. A legtöbb időt a beszéd viszi el, ehhez kell leginkább a tanár jelenléte. Az olvasás és szöveghallgatás otthon is megoldható, ha világos a célja, és rendszeres tanári felügyelet mellett zajlik, az írás pedig kifejezetten jó otthoni tevékenységnek, utólagos javítással és konzultációval egybekötve.

Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy habár a kommunikatív tanítás híve vagyok, ez nem jelenti azt, hogy nem tartom fontosnak a nyelvtant!

A munkámban rendszeresen használom a Skype adta lehetőségeket. Van, akinek bejön, van akinek nem, és van, aki csak egyszerűen idegenkedik tőle, pedig ez a fajta technológia már egyáltalán nem újdonság a nyelvtanításban. Az én óráim egyharmada-fele Skype-on zajlik.

Én a választási lehetőségek híve vagyok, és szívesen segítek a számodra megfelelő módszert kiválasztani.

Ha már a technológia adta lehetőségeknél tartunk, érdemes megfontolni a személyes „okos” eszközök bevetését a nyelvtanulás segítésében. Én mindenképpen javaslom az alkalmazásboltok átböngészését a megfelelő nyelvi tartalmak letöltéséhez. Az alkalmazás-ajánlót megtalálod a honlapon.

 

Mivel a pályám céges és általános nyelvi tanfolyamok között oszlik meg, számos magyar és multinacionális cégnél tanítottam már, többek között:

MOL

OTP

EGIS

Sanofi-Aventis

TESCO

Synergon

ITSH

TVK

Sanoma

Delphi-Packard

Siemens Matsushita

Philips

stb.