Balázs Artner presents...

slogan
hero guy
corner-left corner-right magamról

Miért írok blogot?

Ez a honlapom személyesebb és egyben leggyakrabban frissülő része. Itt osztom meg az éppen aktuális bejelentenivalókat és mindent, ami eszembe jut, illetve válaszolom meg az esetleges kérdéseket.

Money lessons to teach your kids

Írta: Artner BalázsPublikálva: 2013-09-220 komment

A válság kapcsán kiderült, hogy milyen sokan gyermeki naivitással kezelték a pénzkérdést, pl. nem olvasták el a szerződést, amit éppen aláírtak. De talán mindegy is lett volna, mert amúgy sem értették volna, hogy miről is szól. Sokan alapvető pénzügyi fogalmakkal és koncepciókkal sincsenek tisztában. A pénzügyi ismereteket – szerintem – szintén korán el kéne kezdeni oktatni, úgy, mint a nyelvet. Nem csak azért, mert így a gyermek a későbbi életében előnnyel indul az ezt elmulasztókkal szemben, hanem azért is, mert sokkal tudatosabb és nyitottabb lesz, de nem dől be gondolkodás nélkül minden csábításnak.

Érdemes néhány dolgot már kisgyerekkorban tisztázni, és ezekhez nem is kellenek magasfokú pénzügyi ismeretek. Az alábbi videó röviden felsorol néhány megszívlelendő szempontot. Jó szórakozást a szöveghallgatáshoz!