Skype?

Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy csak Skype-on tartok órákat, szeretném kihangsúlyozni, hogy nem így van. Továbbra is rendszeresen tartok órákat a virtuális téren kívül.

Azonban van egy nagyon egyszerű oka annak, hogy az óráim egy része ezen a platformon zajlik: ez terjedt el széles körben legelőször. Igaz, hogy alapvetően személyes kommunikációra találták ki, nem nyelvtanításra/tanulásra szánták, de ezek csak első pillantásra tűnhetnek egymástól távoli dolgoknak. Ha jól meggondolod, mit is csinálsz, amikor használod a nyelvet? Kommunikálsz, nem igaz? Hamar bebizonyosodott, hogy szóbeli kommunikációs gyakorlatra is használható. Kamerával vagy a nélkül, a Skype segítségével legyőzzük a távolságot, és nem csak a fizikait, hiszen utazás nélkül vehetsz részt az órákon, hanem a nyelvek közöttit is. Ez utóbbi ugyan tovább tart, de hosszú távon nagyon kifizetődik.

Nemrég próbáltam ki egy tanítványommal a Google+-t, mert nála nem működött a Skype. Nem technikailag, hanem nem engedélyezték a cégnél, ahol a dolgozik. Szóval, mostantól akár ezen a platformon is találkozhatunk.

Ha nem tartasz az új technológiáktól, akkor adott a lehetőség, hogy a magad hasznára fordítsd őket!