Skype

Szeretnék segítséget adni az elinduláshoz és a zökkenőmentes átálláshoz azoknak, akiknek még újdonság az online óra fogalma.

Én az óráimhoz hagyományosan a Skype alkalmazás ingyenes változatát használom.

A Skype a Windows 10 rendszerű számítógépeken alapból a rendszer része, ezért letölteni nem kell, csak meg kell keresni az alkalmazások között és el kell indítani.

Ha mégsem lenne fent a gépeden, akkor innen letölthető, és a letöltés után a „Letöltések” mappában fogod megtalálni.

Ha megtaláltad, kattints rá, és kövesd a telepítési útmutatót! Ha már van microsoftos fiókod, akkor a legegyszerűbb az alá aktiválnod a Skype-ot. Ha még nincs, akkor találj ki egy felhasználónevet és jelszót, majd ez után tudsz továbblépni a telepítésben.

A telepítéskor az ilyenkor szokásos adatvédelmi és -kezelési tanúsítványok után a hardvereszközök beállítása következik: kamera és mikrofon. Ezeken a program végigvezet, és ki is tudod próbálni, hogy minden megfelelően működik-e.
Ha laptopról jelentkezel be, kamerád és mikrofonod gyárilag található a gépedben. Ugyanez vonatkozik a tabletekre és telefonokra is, bár utóbbi a valódi munkavégzéshez nem kényelmes.

Érdemes egy próbahívást csinálnod a beállítások végeztével a saját kontaktjaid között megjelenő „Echo / Sound test service” felhívásával.

Engem batorangol néven keress a Skype keresőjében (balra fent), majd vegyél fel partnernek!

Ha minden rendben, akkor ezek után már cseveghetünk is! Az egyéb felmerülő kérdéseket tisztázzuk az órán.
Nyugodtan keress, ha egy félelmetes szörny állja utadat a Skype-hoz vezető úton!

Várlak szeretettel az online térben.

Üdv
Balázs