Angoltanulás otthon – hogyan kezdj hozzá

Sok dolog van, amihez nem feltétlenül kell tanár. Te is nagyon sokat tehetsz a sikeredért.

Céltudatosság

Először is, szánj rá napi szinten 20-30 percet! Ha kevesebb időd van, az sem tragédia, a lényeg a céltudatosságon van. Próbáld ki, hogy megvan-e benned a kitartás ezt napi szinten megvalósítani! A napi rendszeresség fontos tényező, mert egy idő után megszokássá válik számodra, hogy az adott időt a kitűzött célodra fordítod, innentől kezdve pedig kisebb az esélye annak, hogy egyszer csak feladod az egészet. A legtöbb ember ezen bukik el, létrehozva és fenntartva ezzel az „újrakezdők” népes csoportját.

Határozd meg, hogy mit szeretnél elérni a 30 perc végére! Nem kell ennek valami óriási célnak lennie. Tűzz ki egy megvalósítható célt. Olyasmit, amit el is hiszel (pl. ez idő alatt megtanulom ezt a 10 szót és írok velük egy-egy mondatot, vagy egy összefüggő szöveget). A tanárod majd megmondja, hogy milyen sikerrel vetted az akadályt. Ha kitűztél egy célt, azt valósítsd is meg!

Ha valamit nem értesz vagy bizonytalan vagy, konzultálj a tanároddal! A legjobb az, ha vele együtt határozzátok meg a célokat és rendszeresen közösen ellenőrzitek a megoldásokat.

Ha kaptál házi feladatot, azt csináld is meg! A házi feladat az órán kívüli tanulásod része.